Missie

Wat is mijn missie?

Bewustwording is de sleutel tot groei

De uitdagingen in onze samenleving zijn te omvangrijk en complex om als individu te veranderen. Indien je bewust wordt dat je nooit alleen staat, gelijkgestemden kan zoeken en samen de wereld een beetje kan veranderen, dan ontstaat er ruimte voor transformatie. Ruimte die vorm kan krijgen in wat ik betekenisvol leiderschap noem. En waarbij we samen effectiever kleur kunnen geven aan veranderingsprocessen in onszelf, in organisaties en in onze samenleving. Om deze reden heb ik in 2011 Team Spirit at Work vorm gegeven met als doel om (leidinggevende) professionals binnen organisaties bewuster te maken van hun veelal onbewuste kwaliteiten. Het potentieel om zichzelf, hun teams en de samenleving van binnenuit te transformeren.

Het is mijn missie om mensen te leren om scherper waar te nemen door beter te luisteren en kijken naar zichzelf en anderen. Eigenlijk willen we allemaal gewoon gezond en gelukkig zijn. Maar waarom geven we onszelf en elkaar dan zo weinig ruimte? Bewustwording komt veelal geleidelijk. Bij mij kwam het met een klap. Op 6 juni 1976 viel ik van mijn fiets en raakte mijn hoofd een putdeksel op de stoeprand. Hoe zeer dat mijn leven zou veranderen kun je zien in de documentaire Eindeloos Bewustzijn. Een verfilming van het gelijknamige boek van cardioloog Pim van Lommel. Eigenlijk wilde ik mijn verhaal helemaal niet vertellen, laat staan op film laten vastleggen. Maar na enige maanden merkte ik dat het mijn leven aan het veranderen was. Ik was niet langer bang om mijzelf te zijn. En daarmee startte voor mij een zoektocht naar het ware leiderschap. Een quest die voor ieder van ons weer anders is.

Mijn missie geef ik vorm door eigenaarschap (van binnenuit verantwoordelijkheid nemen) bij leidinggevenden en medewerkers op een natuurlijke wijze te ontwikkelen. Dit heeft o.a. teamwork, klantgerichtheid en natuurlijke organisatiegroei tot gevolg. Kortom, mijn workshops zorgen voor bewustwording van betekenisvol leiderschap waarbij je als individu en als team voortdurend de volgende vragen stelt aan elkaar:
* wat heeft onze samenleving nodig?
* welke unieke kwaliteiten heb jij?
* wat ga je precies doen (SMART)?
* en aan wie ga je welke hulp vragen?

Bewustwording van betekenisvol leiderschap geeft ruimte aan jou als professional om zelfstandig samen te werken (zelforganisatie) binnen communities met cliënten en support teams. Mijn visie en aanpak verhogen zowel leiderschapskwaliteiten, klanttevredenheid als medewerkerstevredenheid waardoor financiële resultaten en de kwaliteit van dienstverlening duurzaam verhogen.